Συζήτηση για το Ρεύμα 1-6-22Πρόσκληση

Συζήτηση για το ρεύμα 1-6-2022

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι, πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας) σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

Λογαριασμοί Ρεύματος – Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και θα συζητηθούν τρόποι αντίδρασης στις παράλογες αυξήσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση, όπως αποφασίστηκε να γίνει στην πρώτη συνάντηση προ δεκαπενθημέρου.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, η μετατροπή του σε «χρηματιστηριακό» προϊόν σημαίνει ενεργειακή και οικονομική φτωχοποίηση για την πλειονότητα του πληθυσμού.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε για να καταργηθούν η Ρήτρα Αναπροσαρμογής (που δεν καταργήθηκε με τα νέα «μέτρα»!) και το Χρηματιστήριο Ενέργειας και να υπάρχει από το κράτος, έλεγχος για τη συγκράτηση των τιμών σε εφικτά για όλο τον κόσμο επίπεδα, και επιπλέον, πρόνοια για πραγματική ελάφρυνση των ευάλωτων ομάδων.

Καλούμε ξανά, τους συμπολίτες μας, τους φορείς, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες, τα σωματεία, να βρούμε λύσεις από κοινού ενάντια σ’ αυτή και σε κάθε μορφή φτωχοποίησης.

 

Η επιτροπή πρωτοβουλίας για το ρεύμα και οι σύλλογοι

Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας

 

Στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας θα βρείτε κατάλογο και παραπομπές σε όλα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς και άλλα νέα παραδείγματα.

Δείτε επίσης μία συνοπτική παρουσίαση με πίνακες και παραδείγματα.