Αυτοδιαχειριζόμενος λαχανόκηπος - έγινε η αρχήΗ Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διευρύνεται

Το μεσημέρι της Κυριακής 22-5, όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε η αρχή για τον αυτοδιαχειριζόμενο λαχανόκηπο του κέντρου φιλοξενίας Θερμοπυλών. Οι εθελόντριες/ντές της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Λαμίας, οι αλληλέγγυοι του Βόλου, οι πρόσφυγες (και πολλά μικρά παιδιά) μέσα σε δύο ώρες φύτεψαν κηπευτικά σε 230 γλάστρες.

Ο λαχανόκηπος μόλις φυτεύτηκε

Στον ίδιο χώρο τα μικρά παιδιά έκαναν τη δική τους γιορτή μαζί με τη δασκάλα τους και αλληλέγγυους.

Περισσότερα...

Αυτοδιαχειριζόμενος λαχανόκηποςΕυχάριστο ξάφνιασμα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Σε μια νέα πρωτότυπη δράση προχωρούν οι αλληλέγγυοι της Λαμίας σε συνεργασία με αλληλέγγυους του Βόλου. Μια δράση που δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες του Κέντρου Θερμοπυλών να απασχολούνται δημιουργικά και ταυτόχρονα να βελτιώσουν την καθημερινή τους σίτιση με τροφές σημαντικής θρεπτικής αξίας τις οποίες στερούνται.

Περισσότερα...

Παραγγελίες Προϊόντων 4ης Ιουνίου 2016

 


  Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016


Οι παραγγελίες
ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:

  • Τυρί Φέτα και Γίδινο από Λαμία
  • Παξιμάδια Κρήτης
  • Φυσικά Καθαριστικά από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
  • Ελαιόλαδο από Ανατολική Φθιώτιδα
  • Κρεμμύδια-Σκόρδα από Φάρσαλα
  • Ρύζι από Ανθήλη

Διάθεση το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

 Προϊόντα 4-6-2016

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας - 19/4/2016Λίστα ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας (19/4/2016)

 Οι πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, μετά την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, υπερβαίνουν τους 52.000. Οι ελπίδες τους για μια νέα αρχή με ειρήνη και ασφάλεια σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης σβήνουν. Η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα! Άρχισαν οι επαναπροωθήσεις-απελάσεις πίσω στην Τουρκία.

Δίπλα μας, στις Θερμοπύλες, φιλοξενούνται εδώ και ενάμιση μήνα 230 κατατρεγμένοι, θύματα των πολέμων και της φτώχειας. Οι συνθήκες διαβίωσης δύσκολες. Πολλοί μαζί από διαφορετικές οικογένειες στο ίδιο δωμάτιο. Πολλοί άνδρες στους διαδρόμους. Η διατροφή τους ελλιπής.

Ανάμεσά τους και 80 παιδιά και ανήλικοι χωρίς τα βασικά είδη για την καθημερινή τους διατροφή και σωματική υγιεινή. Η κοινωνία της Λαμίας έχει αποδείξει ότι στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει χωρίς διακρίσεις όλους όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από την καταγωγή, την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία. Οι εθελοντές προσπαθούν, σίγουρα χρειάζονται περισσότεροι.

Χώρος συλλογής :  Περίπτερο Αλληλεγγύης, Πλατεία Πάρκου (στο δυτικό μέρος, 20μ. από τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ).

Ώρες :     Τρίτη  6.00 – 8.00 μ.μ.  και  Σάββατο  11.00 – 13.00

Δηλώσεις εθελοντών στα:  6985603574 (WUp), 6906981623 (F2G), 6977621328
                                   ή στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Για τις τρέχουσες ανάγκες συγκεντρώνουμε:

Περισσότερα...

Απολογισμός διάθεσης 16ης Απριλίου 2016

 

Απολογισμός 26ης απευθείας διάθεσης προϊόντων

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 16 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία την 26η απευθείας διάθεση, που περιλάμβανε τυριά, ελαιόλαδο, βιολογικά μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, απορρυπαντικά, χαρτικά. Συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Επίσης συλλέξαμε γάλατα, παιδικές τροφές, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες. Αυτά ταξινομήθηκαν επιτόπου και στάλθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών.

Και σ’ αυτή τη διάθεση είχαμε συμμετοχή νέων εθελοντών, που μας δίνει χαρά και μεγάλη δύναμη.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 22