Μια πραγματική ιστορία προσφύγων  Μια πραγματική ιστορία προσφύγων (*)

 Οικογένεια προσφύγων


Ήταν στην πατρίδα του, στη βόρεια Συρία, δάσκαλος. Το σχολείο του βομβαρδίστηκε. Έμεινε χωρίς δουλειά και αμέσως μετά τον καλούν για επιστράτευση. Να πολεμήσει για ποιόν; Από την άλλη είναι η οικογένεια, γυναίκα και τρία μικρά παιδιά. Δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.

Περισσότερα...

Εκδήλωση Πολιτιστικής Ομάδας ΕΛΜΕ  "...τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο..."

 Εκδήλωση Πολιτιστικής Ομάδας ΕΛΜΕ

Κόντρα στην σύγχρονη ασθένεια της κοινωνίας μας, που είναι ο ατομισμός, πήγε η Πολιτιστική ομάδα της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Με τη συλλογική προσπάθειά τους οργάνωσαν και παρουσίασαν την Κυριακή 15-11-2015 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας μια θαυμάσια εκδήλωση με αφορμή την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Περισσότερα...

Παράδοση τροφίμων για τους πρόσφυγεςΠαράδοση τροφίμων για τους πρόσφυγες


Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την προηγούμενη Πέμπτη και Σάββατο στη Πλατεία Πάρκου μαζί με προσφορές και άλλων εθελοντών και συνεργαζόμενων παραγωγών έφτασαν στον προορισμό τους.

Αποστολή τροφίμων 15-11-2015


Μετά από προσπάθειες μιας εβδομάδας καταφέραμε να στείλουμε τη δεύτερη αποστολή τροφίμων στην Ειδομένη. Η πρώτη είχε γίνει πριν έναν μήνα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης φορέων και κινήσεων της πόλης μας, στην οποία συμμετείχαμε.

Περισσότερα...

Απολογισμός διάθεσης 7ης Νοεμβρίου 2015

 

Απολογισμός 22ης απευθείας διάθεσης προϊόντων


Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία η 22η απευθείας διάθεση, η οποία περιλάμβανε ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδα, απορρυπαντικά και χαρτικά, όλα σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Επίσης συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι καθιερωμένες συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

22η Απευθείας Διάθεση

Η ξεχωριστή παράλληλη δράση, σε συνέχεια των ανάλογων κοινών δράσεων με συλλογικότητες και φορείς της περιοχής μας, ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου, δεδομένου ότι πρόκειται για είδη που πρέπει να αγοραστούν και δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που ζούμε, ήταν και πάλι συγκινητική.

Περισσότερα...

Παραγγελίες Προϊόντων 7ης Νοεμβρίου 2015
  Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015


Οι παραγγελίες
ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:

  • Ρύζι από Ανθήλη
  • Ελαιόλαδο από Μεσσηνία
  • Κρεμμύδια-Σκόρδα από Φάρσαλα
  • Απορρυπαντικά - Χαρτικά από Κατερίνη

Διάθεση το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

 Προϊόντα 7-11-2015

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 18