Αλληλεγγύη και στην ψυχαχωγία

 


Αλληλεγγύη και στην ψυχαχωγία


Ευχάριστο ξάφνιασμα για την κίνησή μας ήταν η προσφορά 50 δωρεάν εισιτηρίων αλληλεγγύης, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που θα δώσει παράσταση την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 στις 21:00, στην Υπάτη, στον Τόπο Τεχνών Χώρα. Αλληλεγγύη λοιπόν και στη θεατρική ψυχαχωγία.

Ο τίτλος της παράστασης είναι Η Κοιμωμένη ξύπνησε, ένα παραμύθι που ελπίζουμε να ξυπνήσει συνειδήσεις και όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, να δώσουμε ένα ευχάριστο τέλος στο «παραμύθι» που ζούμε.

Ευχαριστούμε τους φίλους του Θεάτρου Νέου Κόσμου που κάνουν πράξη την έννοια της αλληλεγγύης.

Παραθέτουμε την επιστολή που λάβαμε:

Αγαπητοί φίλοι,

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συνεργασία με τις κατά τόπους δομές αλληλεγγύης, προσφέρει για κάθε παράσταση της φετινής του περιοδείας έναν αριθμό θέσεων δωρεάν για παιδιά και τους συνοδούς τους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο.

Η παράστασή μας Η Κοιμωμένη ξύπνησε θα παιχτεί στον Τόπο Τεχνών Χώρα στην Υπάτη την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 στις 21:00 και μπορούμε να διαθέσουμε 50 δωρεάν εισιτήρια αλληλεγγύης. Επισυνάπτουμε ενημερωτικό υλικό για την παράσταση και ζητάμε τη συνεργασία σας για να διατεθούν τα εισιτήρια αυτά σε μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας που λόγω της κρίσης στερούνται τη θεατρική ψυχαγωγία.

Ευχαριστούμε πολύ και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Μαρία Παπαλέξη

Βοηθός Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη φόρμα στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας. Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθούν συμμετοχές για 50 εισιτήρια και το αργότερο μέχρι την Κυριακή 6 Ιουλίου. Η λίστα με τα ονόματα αυτών που δικαιούνται δωρεάν είσοδο θα παραδοθεί από τη συντονιστική ομάδα στους υπευθύνους του θεάτρου.

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ".

 

Απολογισμός διάθεσης 14ης Ιουνίου 2014

 


Πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 τη δωδέκατη απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, ζυμαρικά και ρύζι, όλα άριστα προϊόντα της περιοχής μας και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών. Μετά το πέρας αυτής, το απόγευμα του Σαββάτου, παραδόθηκαν στα Ορφανοτροφεία Θηλέων και Αρρένων ποσότητες πατάτας που δόθηκαν από την παραγωγό για το σκοπό αυτό. Μαζί, δόθηκαν στο Θηλέων και ποσότητες κρεμμυδιών, σκόρδων και μελιού από τους έως τώρα δειγματισμούς.

Ήταν μια διάθεση συντονισμένη, στα πλαίσια του Πανελλαδικού Δικτύου, με τις αντίστοιχες των κινήσεων Χωρίς Μεσάζοντες της Κατερίνης, της Λάρισας και του Βόλου, για να δείξουμε την αντίδρασή μας στο Νόμο 4264, που ουσιαστικά αποκλείει τους παραγωγούς από την άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Και σε άλλες πόλεις και κυρίως σε περιοχές της Αθήνας υλοποιήθηκαν αντίστοιχες αντι-δράσεις, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7-8/6 μέχρι χθες.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας για μαζική συμμετοχή-αντίσταση, θεωρούμε ότι ήταν τόση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Και απέχει τόσο από το να είναι ικανοποιητική, για διάφορους λόγους από την αδιαφορία έως την οικονομική δυσπραγία, ώστε να πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο. Δε θα πάψουμε να τονίζουμε ότι αυτό που επιτρέπει στους κυβερνώντες την εφαρμογή τέτοιων σχεδιασμών, είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Και ότι είναι καιρός συλλογικά να αγωνιστούμε και να κρατήσουμε την ελπίδα, για κάτι καλύτερο, ζωντανή.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, προγραμματίζουμε την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 13 ή 20 Σεπτεμβρίου και επιδιώκουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως των προσφορών να έχει πατάτες, τυρί, μέλι, όσπρια, αλεύρι και ρύζι. Θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί έγκαιρα με σχετικό νέο Δελτίο. Αφήνουμε την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου χωρίς διανομή, μόνο και μόνο γιατί εκ πείρας ξέρουμε ότι αρκετοί λείπουν και η συμμετοχή είναι μικρή. Θα εκμεταλλευτούμε όμως τη διακοπή, ασχολούμενοι με την οργανωτική βελτίωση της κίνησης και με την προετοιμασία και ανάπτυξη των επόμενων διαθέσεων και παράλληλων δράσεων.

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς και ιδιαιτέρως τους εθελοντές.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (WhatsUp) & 6906981623 (Free2Go)

Παραγγελίες Προϊόντων για 14 Ιουνίου 2014

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 ξεκινούν οι παραγγελίες για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα: Τυρί, Πατάτες, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Παραδοσιακά Ζυμαρικά και Ρύζι, τα οποία θα διατεθούν το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.


 Προέλευση - Τιμές ΠροϊόντωνTyria Zhsimos

 - Τυρί Φέτα προς 6 € / κιλό και Τυρί Γίδινο προς 6,20 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών περίπου, από τα Γαλακτοτυροκομικά Ζήσιμου.

Patates Jelly_Detail


 
- Πατάτες μεγάλες
από Λιβανάτες, συγκομιδής Ιουνίου, σε συσκευασίες των 22 κιλών στην τιμή των 10 € (0,45 €/κιλό), παραγωγός Σπανού Κωνσταντίνα.

 
Κρεμμύδια Φαρσάλων- Κρεμμύδια Λευκά
(μεγάλα, ποικιλία Migato) και Κρεμμύδια Κόκκινα (μεγάλα, ποικιλία Ganira) σε συσκευασίες των 6,5 κιλών στην τιμή των 2,5(0,385 €/κιλό) και Σκόρδα (μεγάλα, κατηγορία Α - διάμετρος 6-7cm) σε συσκευασία των 10 τεμαχίων στην τιμή των 2,0(0,20 €/τεμάχιο), όλα συγκομιδής Ιουνίου,από τον Δασόλοφο Φαρσάλων - παραγωγός Πηγή Αραμπατζή.

 

  Zymarika KrikzonisΠαραδοσιακά Ζυμαρικά από την Βιοτεχνία Ζύμης Κρικζώνη:

  - Χυλοπίτες (λαζάνι) σε συσκευασίες των 2 κιλών (5 / 2κιλο).

  - Τραχανάς γλυκός αλευρίσιος σε συσκευασίες του κιλού (2,5 / κιλό).

  - Κριθαράκι σε συσκευασίες του κιλού (2,5 / κιλό).

  - Κοφτό μακαρονάκι σε συσκευασίες του κιλού (2,5 / κιλό).

 


 

Ryzi_AnthilisΡύζι από την Ανθήλη - (παραγωγός Βλάχος Νικόλαος): 

- Νυχάκι (χοντρό) σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 2,70 € (0,90 € / κιλό)

- Καστανό σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 2,70 € (0,90 € / κιλό),

- Καρολίνα σε συσκευασία των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 €  / κιλό) 

- Γλασέ σε συσκευασία των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 €  / κιλό)ι

- Κίτρινο Μπόνετ σε συσκευασία των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 €  / κιλό)  

Παραγγελίες - Οδηγίες - Προθεσμία

Οι παραγγελίες θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας μας (www.kastrolamias.gr και τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6985603574 - What’s Up και 6906981623 - Free2Go. Επίσης θα γίνεται συλλογή παραγγελιών στην Πλατεία Πάρκου, από εθελοντές της κίνησης: καθημερινά από Τρίτη 3/6 έως και Τρίτη 10/6  (ώρες 6:00-8:00 μ.μ.) και τα Σάββατα 31/5 και 7/6 (ώρες 10π.μ.-1μ.μ.).

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τη φόρμα μπορείτε να επιλέξετε και ώρα παραλαβής (9:30/10:30/11:30) σε περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί το παρακάτω πρόγραμμα. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε από την προηγούμενη διανομή και αν χρησιμοποιηθεί με μέτρο πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Αν δεν είστε σίγουροι για την ώρα παραλαβής (με προσέγγιση 15 λεπτών) παρακαλούμε μην την επιλέγετε.

Η έγκαιρη παραγγελία σας θα συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στην καλύτερη οργάνωση της διανομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση της παραγγελίας ή να δηλώσετε (εκ των υστέρων) ώρα παραλαβής στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των παραγγελιών.

Πρόγραμμα  Παραλαβής Προϊόντων

Η διανομή θα γίνει στο Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 και από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. με τον παρακάτω τρόπο:

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α - Ι :   στις ώρες   9:00-10:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ - Μστις ώρες 10:00-11:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν - Ωστις ώρες 11:00-12:00

Ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος επωνύμου στις ώρες 12:00 - 12:30  (χρησιμοποιήστε το σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Από τις 12:30 - 13:00 θα διατίθενται οι ποσότητες που έχουν απομείνει, ανεξαρτήτως αν έχει προηγηθεί παραγγελία ή όχι.

Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την τήρηση του παραπάνω προγράμματος. Κάνουμε θερμή έκκληση να το τηρήσετε.

Στη γραμματεία, όπως και τις προηγούμενες φορές, 4 εθελοντές (με 2 υπολογιστές) θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους έχουν παραγγείλει και έχουν έρθει σύμφωνα με το πρόγραμμα ή με την ώρα παραλαβής που έχουν δηλώσει. Θα δυσκολέψετε την αναζήτηση της παραγγελίας σας αν έρθετε σε διαφορετική ώρα. Αποφύγετε επίσης να έρθετε ακριβώς στις ώρες 10 ή 11, όταν θα γίνεται (για 4-5 λεπτά) η αλλαγή των καταλόγων.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε επιπλέον ποσότητες από αυτές που έχετε παραγγείλει (για σας ή για λογαριασμό κάποιου άλλου) δηλώστε το στη γραμματεία πριν παραλάβετε την εκτυπωμένη παραγγελία. Δεν χρειάζεται να πάτε στις νέες παραγγελίες, θα εξυπηρετηθείτε αμέσως από την γραμματεία, εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες και δεν χρειάζεστε χωριστές αποδείξεις για αυτές.

Από πλευράς εθελοντών θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατόν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε με δύο τρόπους σ' αυτό. Προσερχόμενοι στην προκαθορισμένη ώρα ή ακόμη καλύτερα, εφόσον διαθέτετε χρόνο, δηλώνοντας την εθελοντική συμμετοχή σας στην απευθείας διάθεση. Στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας υπάρχει η Φόρμα Εθελοντών για 14/06/2014, χρησιμοποιήστε τη για την εγγραφή σας.

Ethelontes

Η συνεργασία δύο ή τριών καταναλωτών για ενιαία παραλαβή παραγγελιών διευκολύνει τη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέξτε εσείς την ώρα παραλαβής που αντιστοιχεί σε μία από αυτές τις παραγγελίες. Στη γραμματεία θα υπάρχουν άλλοι δύο εθελοντές (με τρίτο υπολογιστή) για την διεκπεραίωση των παραγγελιών που έχετε αναλάβει και έπρεπε να παραληφθούν σε διαφορετική ώρα. Αν το γνωρίζετε από πριν μπορείτε να το δηλώσετε είτε στη φόρμα είτε στέλνοντας email.

Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο ανά προμηθευτή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Στον ίδιο χώρο θα γίνει και συλλογή Φαρμάκων με λήξη μετά τον 10ο/2014 για το κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τηγανέλαιου για την ανταλλαγή του με προϊόντα που κατόπιν θα δοθούν δωρεάν σε ιδρύματα και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών ώστε να ενισχύσουμε τη συλλογή του, η οποία αποφέρει προμήθεια αμαξιδίων.

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ".

 

 

Ανοιχτή Συνέλευση 2-6-2014

 

Πρόσκληση

 Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΕ), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος, στην έκτη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:

1) Ενημέρωση - Απολογισμός – Νέο θεσμικό πλαίσιο (ενημέρωση για τις πρώτες έντεκα διαθέσεις προϊόντων, ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που δυσκολεύει την απευθείας διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς, τοποθετήσεις των παραγωγών πάνω στο θέμα).

2) Αναζήτηση – προσφορά χώρου για τις δραστηριότητες της κίνησης. (Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κίνησης αποτελεί η έλλειψη ενός χώρου όπου θα γίνονται οι συναντήσεις της συντονιστικής ομάδας και των εθελοντών και θα μπορούν να «στεγάζονται» διάφορες παράλληλες δράσεις, που διαφορετικά είναι δύσκολο να αναπτυχθούν).

3) Άλλες δράσεις αλληλεγγύης (Δυνατότητες βελτίωσης των μέχρι τώρα υλοποιούμενων δράσεων και συνεργασία με συλλόγους πάνω σ’ αυτό. Προτάσεις για  διεύρυνση των δράσεων με ανταλλαγές και προσφορές τροφίμων και άλλων προϊόντων).

3) Επόμενες απευθείας διαθέσεις προϊόντων - προσφορές παραγωγών (Προγραμματισμός και διαδικασία επόμενων διαθέσεων, προτάσεις παραγωγών για τα προς διάθεση προϊόντα).

4) Εκλογή νέας συντονιστικής ομάδας (Η ανανέωση της συντονιστικής ομάδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την είσοδο νέων μελών και την εναλλαγή των παλιότερων είναι μία από τις αρχές της κίνησης).

Αν πιστεύετε ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει, στηρίξτε την έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή σας. Χρειαζόμαστε τις απόψεις σας και τη συμμετοχή σας τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων.

Η μέχρι τώρα συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή στις διαθέσεις καθώς και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Όμως χρειάζεται, όλο και περισσότεροι, να διαθέσουμε λίγο από το χρόνο μας για να διασφαλίσουμε τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική όσο και τη βελτίωση της κίνησης.

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση. Οι παραγωγοί, που πρώτοι θα επωφεληθούν από αυτή, μπορούν να βοηθήσουν με την απευθείας διάθεση σε λογικές τιμέςτων προϊόντων τους.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, στείλτε τις προτάσεις σας στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  Ενημερώστε όσους νομίζετε ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση.

Η συντονιστική ομάδα

 

 

Απολογισμός διάθεσης 10ης Μαΐου 2014

 

Κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο δράσεων, πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 10 Μαΐου 2014 την ενδέκατη απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε αλεύρι και μέλι από την περιοχή μας και απορρυπαντικά - χαρτικά ελληνικής εταιρίας από την Πιερία, όλα άριστα προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών.

Μοναδικό μελανό σημείο αυτής της διάθεσης, η αναίτια απουσία του παραγωγού, που είχε επιλεγεί να διαθέσει κρητική γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα, εξασφαλίζοντας μάλιστα έναν αξιόλογο αριθμό παραγγελιών παρά το ότι αυτά τα είδη δεν είναι πρώτης ανάγκης. Εμείς βασιστήκαμε πρώτα στις δημοσκοπήσεις μας που είχαν σε υψηλή ζήτηση τα είδη, μετά στα δείγματα που μας έδωσε ο παραγωγός και ήταν άριστα και τέλος στη συμφωνία που είχαμε μαζί του για συμμετοχή στη διάθεση, ευρισκόμενοι σε επαφή μαζί του μέχρι το πρωί της Παρασκευής για την οριστικοποίηση των ποσοτήτων. Από τότε έχουμε χάσει και τα ίχνη του, δεν εμφανίστηκε ποτέ το πρωί του Σαββάτου ως όφειλε και δεν απάντησε ποτέ στις πολλές τηλεφωνικές μας κλήσεις. Λογικά θα ειδοποιούσε αν κάτι έκτακτο είχε συμβεί και αδυνατούσε να έρθει. Το ότι ακόμη δεν επικοινώνησε μαζί μας δείχνει ότι δεν άξιζε την εμπιστοσύνη μας και την εθελοντική μας προσπάθεια.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο δράσης, με ακόμη περισσότερη θέληση και πίστη, μπροστά σε νέες προκλήσεις για το κίνημά μας. Η ανταπόκριση που βρίσκει το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση που με νόμο προσπαθεί να το καταργήσει, δείχνοντας πόσο ψεύτικες είναι οι κατά καιρούς διακηρύξεις της για έλεγχο των τιμών και ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής.

Όμως αυτό που της επιτρέπει να υλοποιεί τέτοιους σχεδιασμούς (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο) είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Ίσως είναι καιρός ο καθένας από το χώρο του (και με τον τρόπο του) να δώσει ένα μήνυμα σ’ αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν και συλλογικά να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ελπίδα, για κάτι καλύτερο, ζωντανή.

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 8μμ στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε., Πλατεία Ελευθερίας 3. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή σ’ αυτή. Θα γίνει ενημέρωση για τον τελευταίο νόμο που απαγορεύει το υπαίθριο εμπόριο σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων και ουσιαστικά απαγορεύει στους παραγωγούς να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου μπορούμε όλοι να καταθέσουμε προτάσεις αντιμετώπισής του.

Ακολουθεί η επόμενη διάθεση, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 14 Ιουνίου και φροντίζουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να έχει πατάτες, κρεμμύδια, τυρί φέτα και γίδινο, ζυμαρικά και ρύζι.. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 27 Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε και πάλι, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς για τη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εθελοντές.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (WhatsUp) & 6906981623 (Free2Go)

Σελίδα 1 από 8