Ξαφνική απώλεια

 

Το  "Κάστρο Αλληλεγγύης"  ΠΕΝΘΕΙ


για την ξαφνική απώλεια του

 


 αγαπημένου μας Γιάννη

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 4μμ στην Ξηριώτισσα Λαμίας στον ναό του νεκροταφείου Λαμίας.

Πρότασή μας είναι αντί στεφάνων να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό για την ενίσχυση του αγώνα των πλημμυροπαθών του Κόμματος, στον οποίο και ο ίδιος ενεργά συμμετείχε.

 

Να μην κλέβουμε και τον κόσμοΝα μην κλέβουμε και τον κόσμο

Συγκριτικός Πίνακας Τιμών Ρεύματος

Φανταστικός διάλογος: Ο καταναλωτής συγκρίνοντας την τιμή κιλοβατώρας (59 λεπτά) για τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (79 λεπτά), λέει σε διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ: «Μπράβο, φτηνό το βάλατε, αυτόν το μήνα, το ρεύμα».

Κι ο τελευταίος απαντά: «Ε, καλά είναι, πόσο να το βάλουμε, 23 λεπτά αγοράζουμε, 59 πουλάμε. Να μην κλέβουμε και τον κόσμο…».

Ο διάλογος είναι φανταστικός αλλά η αναλογία τιμών πραγματική:

Περισσότερα...

Συγκριτική Ανάλυση Λογαριασμών Ρεύματος

 

Συγκριτική Ανάλυση Λογαριασμών Ρεύματος

Σε προηγούμενα σημειώματα έχει εξηγηθεί η δομή του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ο υπολογισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής και ο υπολογισμός των επιδοτήσεων – εκπτώσεων.

Τμήμα λογαριασμών

Από 1η Αυγούστου, το τοπίο μεταβάλλεται (1) για ακόμη μία φορά. Εδώ βλέπετε τις χρεώσεις ενός μεταβατικού λογαριασμού (στο δεξί τμήμα), δίπλα από αυτές του αμέσως προηγούμενου λογαριασμού (στο αριστερό). Στον επόμενο πίνακα αναλύεται ο τρόπος υπολογισμού τους:

Περισσότερα...

Τρελάθηκε το αφεντικόΤρελάθηκε το αφεντικό …

«πόσο κάνει 10 ευρώ …

 ... πάρτο με 6 δίφραγκα»

Στα νεανικά μας χρόνια ήταν γνωστή η φράση: «Ορίστε, κυρίες και κύριοι, των 15 δραχμών μόνο με 3 τάλιρα», που πέρα από σάτιρα αναδείκνυε την «πονηριά» κάποιων προσφορών - εκπτώσεων.

Των 10 μόνο με δώδεκα

Η σημερινή πραγματικότητα όμως το ξεπερνάει. Σαν να πήγες συστημένος κάπου και να άκουσες: «…αφού έρχεσαι από τον φίλο μου, τον Κώστα θα το πάρεις μόνο με 6 δίευρα…». Πληρώνεις το παίρνεις, φεύγεις ικανοποιημένος, αλλά αργότερα μαθαίνεις ότι η κανονική τιμή του ήταν 10 ευρώ.

Στο προηγούμενο άρθρο μας, για την «αναστολή» της ρήτρας αναπροσαρμογής, γράφαμε σχετικά:

Περισσότερα...

Η ζωή μετά τη ΡήτραΗ ζωή μετά τη Ρήτρα

(μετά το PowerPass, πού πας;)

Από τον Αύγουστο του 2021 η ΔΕΗ άρχισε να εφαρμόζει στις χρεώσεις ρεύματος τη γνωστή Ρήτρα Αναπροσαρμογής. Έτσι, μέσα σε λίγο διάστημα, τριπλασιάστηκε η τιμή του ρεύματος.

Αυτή η εξωφρενική αύξηση άργησε να γίνει αντιληπτή γιατί υπήρχαν οι διάφορες εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις την έκρυψαν από το πληρωτέο ποσό. Σε άλλες περιπτώσεις οι αυξήσεις και στο πληρωτέο ποσό ήταν όντως εξωφρενικές.

PowerPass που πας;

Όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της Ρήτρας (για έναν χρόνο αρχικά). Τα αποτελέσματα αρχίζουν μόλις τώρα να φαίνονται. Με την ανακοίνωση από τις εταιρίες ενέργειας των τιμών Σεπτεμβρίου έχει χαθεί πια και το «μέτρο της αισχροκέρδειας»(1).

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 44