Προαναγγελία για επανεκκίνηση των απευθείας διαθέσεωνΠροαναγγελία για επανεκκίνηση των απευθείας διαθέσεων

Μετά την αναγκαστική διακοπή επανερχόμαστε με νέες διαδικασίες. Προγραμματίζουμε, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συζητήσεις στη συντονιστική ομάδα, την 56η απευθείας διάθεση προϊόντων για τις 20 Ιουνίου.

Αυτή προγραμματίζεται να περιλαμβάνει τυρί, ρύζι, κρεμμύδια-σκόρδα και απορρυπαντικά-χαρτικά-αντισηπτικά. Από τη συντονιστική ομάδα έγινε επιλογή μόνο τεσσάρων παραγωγών ώστε να είναι δυνατή η παραλαβή χωρίς ενδιάμεση στάθμευση των αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα σκέψεις, όσοι έχουν παραγγείλει θα έρχονται και (χωρίς να κατεβούν από το αυτοκίνητο) θα παίρνουν την εκτυπωμένη παραγγελία τους από τη γραμματεία. Στη συνέχεια με την ίδια σειρά θα σταματάνε σε κάθε έναν από τους παραγωγούς θα πληρώνουν και θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει.

Είναι μια διαδικασία η οποία δεν διασφαλίζει την ταχύτερη παραλαβή (*) διασφαλίζει όμως ότι θα υπάρξει η ελάχιστη επαφή μεταξύ των προσερχομένων, απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες.

Για να λειτουργήσει ο νέος τρόπος παραλαβής χρειάζεται συντονισμός όλων: εισόδου, γραμματείας, εθελοντών, παραγωγών (ταμεία και παράδοση) αλλά και προσερχομένων (στην ώρα τους και με ακριβές αντίτιμο ανά παραγωγό).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα σκέψεις, για να διασφαλιστεί η ομαλή προσέλευση θα δηλώνεται, υποχρεωτικά με την παραγγελία, ώρα παραλαβής (επιλογή από 9:15 έως 12:15, ανά 15 λεπτά). Αυτή η ώρα θα πρέπει να τηρηθεί με προσέγγιση 10-15 λεπτών. Από τη συντονιστική θα έχει γίνει πρόβλεψη να μην υπάρχουν πάνω από 20 άτομα για κάθε 15 λεπτά (**).

Αυτή η διαδικασία προσθέτει μεγάλο φόρτο στη συντονιστική ομάδα και στους εθελοντές. Ζητάμε, όπως πάντα, την εθελοντική βοήθειά σας. Γι’ αυτό και η φόρμα εθελοντών έχει ανοίξει από τώρα. Από όσους δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα ζητάμε απλώς να έρθετε στην ώρα που θα δηλώσετε και αφού την επιλέξατε σημαίνει ότι είναι αυτή που σας εξυπηρετεί.

Τα διδάγματα από το παρελθόν (και από την πρόσφατη εμπειρία) είναι ότι αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε κανόνες, κάποιος άλλος το κάνει για μας. Ζητάμε λοιπόν τη βοήθειά σας με όλους τους τρόπους σ’ αυτή συλλογική προσπάθεια.

Η οριστική διαδικασία θα ανακοινωθεί μετά την Τρίτη 2 Ιουνίου, οπότε θα γίνει και η τελική συζήτηση στη συντονιστική ομάδα και θα συνεκτιμηθούν οι μέχρι τότε δηλώσεις εθελοντών.

Η συντονιστική ομάδα

 

(*) Για όσους γνωρίζουν τις μέχρι τώρα διαδικασίες των απευθείας διαθέσεων: Η νέα διαδικασία που προτείνεται δεν διασφαλίζει την ταχύτερη παραλαβή, ιδιαίτερα όταν αυξάνεται ο αριθμός των παραγωγών - στάσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε επιλεγεί τόσα χρόνια. Διασφαλίζει όμως ότι θα υπάρξει η ελάχιστη επαφή μεταξύ των προσερχομένων, απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες. Ίσως και μια προετοιμασία για το προσεχές μέλλον.

(**) Θεωρείται αριθμός παραλαβών που μπορεί να εξυπηρετηθεί. Έτσι για να επιλέξετε την ώρα που σας εξυπηρετεί καλό είναι να παραγγείλετε έγκαιρα. Επίσης είναι, νομίζουμε, κατανοητό ότι στην παραπάνω διαδικασία δεν «χωρούν» διορθώσεις – συμπληρώσεις, ούτε συμπληρωματικές παραλαβές χωρίς παραγγελία.