Αναβολή 24ης απευθείας διάθεσηςΑναβολή 24ης απευθείας διάθεσης προϊόντων

Σε συνέχεια του χθεσινού ενημερωτικού σημειώματος (ακολουθεί) ανακοινώνουμε την αναβολή (κατά μία εβδομάδα) της απευθείας διάθεσης του Σαββάτου 6/2/2016. Την Τρίτη 9/2/2016, στην επόμενη συνάντηση της συντονιστικής ομάδας, θα επανεξεταστεί αρχικά η κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 7μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πλ. Ελευθερίας 3, 4ος όροφος, θα γίνει η ενδέκατη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης. Σ' αυτή θα έχουν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους (και για τη συγκεκριμένη διάθεση αλλά και για τη μελλοντική πορεία της κίνησης) περισσότεροι εθελοντές οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Οι παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί συνεχίζουν να ισχύουν. Όταν οριστικοποιηθεί ο χρόνος της απευθείας διάθεσης θα υπάρξει κάποιο διάστημα (με ανοιχτή τη φόρμα) που θα γίνονται δεκτές και άλλες (νέες) παραγγελίες. Σ' εκείνο το διάστημα θα γίνονται δεκτές (με email ή τηλεφωνικά) και τροποποιήσεις ή ακυρώσεις των ήδη καταχωρημένων παραγγελιών.

Ζητάμε και πάλι την κατανοήσή σας για την αναστάτωση που δημιουργείται και τη συμπαράσταση-συμμετοχή σας για τη συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας των απευθείας διαθέσεων ντόπιων προϊόντων.

Η συντονιστική ομάδα

 

Ενημερωτικό σημείωμα (3/2/2016) για τη διάθεση της 6ης-2-2015

Αυτή η απευθείας διάθεση προϊόντων συμπίπτει χρονικά με την κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Από την πρώτη στιγμή οι κινήσεις χωρίς μεσάζοντες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες και με το ψήφισμα της 24ης Ιανουαρίου (*). Υπήρξε επίσης ο προβληματισμός από την πλευρά μας για την αναστολή των απευθείας διαθέσεων για όσο διάστημα διαρκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Είχε αρχικά επικρατήσει η σκέψη ότι οι δικές μας δράσεις από τη φύση τους είναι ενισχυτικές των απόψεων των παραγωγών.

Όμως, τις τελευταίες μέρες, από πλευράς κάποιων παραγωγών μας τέθηκαν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν για την έγκαιρη μεταφορά των προϊόντων τους στο χώρο της απευθείας διάθεσης. Από τη συντονιστική ομάδα εκφράστηκε η επιθυμία να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να γίνει κανονικά η απευθείας διάθεση το ερχόμενο Σάββατο 6-2-2016. Γι αυτό και γίνονται κανονικά όλες οι προετοιμασίες (κατανομή αρμοδιοτήτων εθελοντών κλπ) ενώ η φόρμα παραγγελιών θα μείνει ανοιχτή σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό μέχρι το βράδυ (11μμ) της Τετάρτης.

Την Πέμπτη το βράδυ (8μμ) σε νέα συνάντηση της συντονιστικής ομάδας (είναι πάντα ανοιχτή) θα παρθεί η τελική απόφαση συνεκτιμώντας τα μέχρι τότε δεδομένα (σχετικά με την εξέλιξη των αγροτικών μπλόκων αλλά και τη δυνατότητα των παραγωγών να ανταποκριθούν).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την κανονική διεξαγωγή της απευθείας διάθεσης, οι προτάσεις που έχουν ακουστεί είναι είτε η μετάθεσή της για μια εβδομάδα είτε η διεξαγωγή της αυτό το Σάββατο με όσα προϊόντα φθάσουν εγκαίρως και η συνέχισή της το επόμενο Σάββατο με τα υπόλοιπα προϊόντα. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ζητάμε την κατανοήσή σας για την αβεβαιότητα που προσωρινά θα υπάρξει και τη συμπαράστασή σας για τη συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας των απευθείας διαθέσεων ντόπιων προϊόντων. Σημειώστε ότι η αβεβαιότητα αυτή πρώτα τη συντονιστική ομάδα και τους εθελοντές δυσκολεύει και δημιουργεί επιπλέον φόρτο.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 7μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πλ. Ελευθερίας 3, 4ος όροφος, θα γίνει η ενδέκατη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης. Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, στείλτε τις προτάσεις σας στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  Ενημερώστε όσους νομίζετε ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση.

(*) Δεν υποτιμούμε τις άλλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις αλλά δεν μπορούμε να υπάρξουμε (ως κοινωνία αλλά και ως κινήσεις) χωρίς την πρωτογενή-αγροτική παραγωγή.