Επιμένουμε συλλογικά και ελληνικάΕπιμένουμε συλλογικά και ελληνικά

Η τελευταία μας ανακοίνωση πριν το "καλοκαιρινό διάλειμμα" τελείωνε ως εξής: "Επειδή ο δρόμος θα είναι μακρύς, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο επικείμενο δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο να μην παραμείνουμε θεατές περιμένοντας τη μοίρα μας.  ...  Ας βάλουμε το μυαλό μας να βρούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ταλαιπωρία και να αντέξουμε στην πίεση που οπωσδήποτε θα συνεχιστεί".

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι εξελίξεις μας ξεπέρασαν και μας βρήκαν όντως θεατές. Αυτό ίσως μας απογοητεύει, σίγουρα όμως θα μας βοηθήσει να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Να βρούμε τον τρόπο, σαν κοινωνία, να είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή ήττα στην επόμενη μάχη που θα δώσουμε. Έτσι μόνο μπορούμε κάποτε να προετοιμάζουμε και να προσδοκούμε και νίκες.

Η ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, η συλλογικότητα και η χρήση σύγχρονων και έξυπνων μεθόδων υλοποίησης συλλογικών διαδικασιών ήταν από τους πρώτους στόχους της κίνησής μας. Συνεχίζουμε μετά το καλοκαίρι με την 21η απευθείας διάθεση προϊόντων. Λόγω εκλογών αυτή προγραμματίζεται να γίνει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015.

Αυτή η μετατόπιση κατά δύο εβδομάδες, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, μας δίνει το χρονικό περιθώριο να κάνουμε (μετά από αρκετό καιρό) μια δημοσκόπηση για τα προϊόντα που θα επιδιώξουμε να διατεθούν στις δύο (ίσως και τρεις) επόμενες απευθείας διαθέσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 6 από τα 16 προϊόντα που υπάρχουν στον πίνακα στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας. Τα στατιστικά στοιχεία που διαθέταμε, μετά από τόσες απευθείας διαθέσεις, επέτρεπαν στη συντονιστική ομάδα να κάνει μόνη της τις επιλογές των προϊόντων. Σίγουρα όμως μια δημοσκόπηση με μεγάλη συμμετοχή θα βοηθήσει να γίνουν οι βέλτιστες επιλογές.

Η δημοσκόπηση θα παραμείνει στην ιστοσελίδα μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπετεμβρίου. Παράλληλα και μέχρι τότε πρέπει να υποβληθούν και οι προσφορές των παραγωγών, από την φόρμα παραγωγού της ιστοσελίδας η μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Οι παραγγελίες προϊόντων, μέσα από τη σχετική φόρμα, αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να σταθούμε συλλογικά όρθιοι. Προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να συμβάλλουμε σ' αυτό. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών.

Εδώ και πολλά χρόνια κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν την χώρα μας ελλειματική από πλευράς παραγωγής βασικών αγαθών και εξαρτημένη από εισαγωγές, ακόμη και για προϊόντα που είχαμε και έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε την αγορά εισαγόμενων ειδών και να ενισχύσουμε την ντόπια παραγωγή, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα εμπόδια.

"ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ"

 

Ιστοσελίδα : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) & 6906981623 (Free2Go)